De geschiedenis van de skottelbraai


Ieder product heeft wel een geschiedenis, zo ook de skottelbraai. Hier leest u hoe ontwikkeling van de skottelbraai tot stand is gekomen.


Tip! Zoekt u een skottelbraai? Bekijk de diverse Skottelbraai’s van onze partner Fonq.nl ook bieden zij diverse accessoires aan.


De skottelbraai wordt ook wel Zuid Afrikaanse barbecue genoemd. Dit omdat de oorsprong van de skottelbraai daar dan ook vandaan komt. De skottelbraai werd uitgevonden door boeren die in openvelden hun vlees begonnen te bereiden (braaien) op een oude ploegschaar. Onder de ploegschaar werd een vuurtje gestookt waarna het vlees werd gebraden. Door het braden vloeide het vet uit het vlees waardoor het niet aanbakte. Mede hierdoor is er geen olie of boter nodig voor het breiden in een skottelbraai. Er was een fabrikant van gascilinders (CADAC) die deze gewoonte van de boeren opmerkte en al snel op het idee kwam om een ploegschaar om te bouwen tot een ronde geëmailleerde schijf waar je in plaats van een houtvuur een gasfles op kon aansluiten. En zo is de skottelbraai van vandaag de dag geboren.

Door het keer op keer verbeteren van de verschillende modellen skottelbraais is CADAC een waar specialist geworden in het produceren van eerste kwaliteit skottelbraais. Later zijn daar nog diverse hoogwaardige accessoires aan toegevoegd. Een skottelbraai is enorm populair bij kampeerders maar door zijn vele mogelijkheden ook steeds meer in trek bij de mensen thuis. Een skottelbraai is makkelijk in elkaar te zetten of uit elkaar te halen, makkelijk schoon te maken en een heerlijke manier om je eten op te bereiden wat bovendien erg gezond is.

U zet met een skottelbraai snel, makkelijk en op een gezonde manier een gehele complete maaltijd in de openlucht neer, door de perfecte verdeling van hitte wordt uw eten altijd gelijkmatig gebraad, tevens zijn ze makkelijk mee te nemen, makkelijk in gebruik en daarom zeer geliefd bij de vakantiegangers die bijvoorbeeld op de camping staan.

Cadac skottelbraai is inmiddels een waar begrip in Nederland!

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.