Over de Skottelbraai


Informatie over de Skottelbraai

De Skottelbraai komt uit Zuid-Afrika. De boeren gebruikten deze Skottelbraai toen ze op de open velden aan het werk waren. Ze namen een oude ploegschaar, stookten er een vuur onder en braaiden hun vlees. De dag van vandaag is de Skottelbraai wel iets anders, een uitgebreide gastoestel waarop je o.a. kunt BBQ-en, wokken en grillen. Maar ook als bijvoorbeeld Pizza oven. Ideaal voor een snelle en gezonde maaltijd. De Cadac Skottelbraai is zowel geschikt voor thuis als recreatief gebruik. De Skottelbraai kan gemakkelijk gemonteerd en gedemonteerd worden en passen gemakkelijk in een draagtas of u doet er een cover omheen.


Tip! Zoekt u een skottelbraai? Bekijk de diverse Skottelbraai’s van onze partner Fonq.nl ook bieden zij diverse accessoires aan.


Wat was Cadac?… Van de Cadac Skottelbraai?

Van origine was Cadac een bedrijf dat bekend stond om het produceren van gascilinders. Het bedrijf ging een schotel produceren, waarmee je op gas kon wokken, stomen, BBQ-en en braden. De Cadac Skottelbraai van tegenwoordig kent een anti-aanbaklaag. Tegenwoordig kun je de Cadac Skottelbraai met een Piezo-ontsteking aansteken, daar waar je vroeger met een lucifer de Skottelbraai aan moest doen.

Voor- en nadelen Skottelbraai?

Enkele voor- en nadelen van de Cadac Skottelbraai:

Voordelen

  • Veel mogelijkheden (multifunctioneel)
  • Makkelijk schoon te maken
  • Gemakkelijk uit te breiden
  • Werkt op gas
  • De temperatuur van de Skottelbraai is regelbaar
  • De handvaten zijn van RVS roestvrijstaal en dus roestvrij

Nadelen

  • Geen BBQ “met houtskool”
  • Niet voor tentkampeerders op de fiets “te zwaar”

Aansluiten Cadac Skottelbraai

U kunt de Cadac Skottelbraai zowel op een propaan- als butaanfles aansluiten. Merken die deze gasflessen leveren zijn o.a. Coleman en Weber. De Cadac Skottelbraai werkt niet op Capinggaz, met uitzondering van de grote (navulbare) flessen. Nadat u het aanzet kunt u doorgaans na 10 minuten beginnen met wokken, BBQ-en of braden.

Tip: Gebruik de Power Pack van Cadac waar twee blikken met een mix van zowel propaangas als butaangas van 500 ml in kunnen.

De gasflessen van de Cadac Skottelbraai kunt u doorgaans zowel in Nederland als in het buitenland verkrijgen.


Tip! Zoekt u een skottelbraai? Bekijk de diverse Skottelbraai’s van onze partner Fonq.nl ook bieden zij diverse accessoires aan.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.