Over de Weber BBQ barbecue


De Weber BBQ

Weber is het Barbecue merk van het land. Met haar grote gebruiksgemak en kwaliteit, biedt de Weber BBQ de ideale BBQ ervaring voor thuis of onderweg. Weber is een van oorsprong Amerikaans familiebedrijf uit Chicago dat sinds 1952 Weber BBQ’s verkoopt. Uitgevonden door George Stephan. Hij zag het idee voor ogen om tijdens een zeiltocht een metalen scheepsboei om te vormen tot een kogelvormige barbecue. Zo zaagde hij de helft en gebruikte het onderste deel als ketel. 3 poten werden er geplaatst en de eerste kogelbarbecue, was geboren.

Hij was werkzaam bij Weber Brothers Metal Works. In zijn vrije tijd ontwierp hij zijn eerste barbecue, maar hij had zelf echter niet de financiële middelen om zijn concept in productie te brengen. De Weber Brother Metal Works, wist het concept te waarderen en het BBQ model in productie te nemen.

Voor die tijd was in heel Amerika al gebruikelijk dat barbecueën op een bakstenen muurwerk met daarop een grillrooster normaal was. Dit had echter zijn nadelen, je kon hem nauwelijks verplaatsen en als het ging regenen, zat je met de gebakken peren.

Gedurende de 60 jaar dat ze op de markt zijn, is het uitgegroeid tot het BBQ merk ter Wereld. Ze zijn er in alle soorten en maken van grasbarbecues tot elektrische barbecues. Ze zijn te herkennen aan de ronde deksel, zo hadden ze geen last meer van wind, vlammen en het as. De Weber BBQ’s zijn te herkennen aan de geëmailleerde deksel en ketel.

De eerste Weber BBQ was de original Kettle een kogelbarbecue, op houdskool. Zo kon er gebruikt worden gemaakt van de luchtcirculatie binnen de BBQ waardoor het bereiden van voedsel, een stuk gemakkelijker werd. De laatste tijd richt Weber zich op duurzame BBQ’s, van hoogwaardige kwaliteit.

Waarom u een Weber BBQ zou moeten kopen?…

Design, gebruiksgemak, veiligheid en duurzaamheid daar gaat het om…

Ze zijn makkelijk in gebruik, door slimme brikettenstarssets te ontwikkelen of en temperatuurregelaarknop aan de Weber BBQ toe te voegen. Ook zijn ze gemakkelijk schoon te maken, brandend vet en vuil worden automatisch verwijderd, door het rooster er vanaf te halen.

Qua design ontbreekt er niks, het is een gezelligheid, maar ook een pracht design geheel naar eigen smaak te kiezen, zijn ze allemaal verschillend qua kleur en vorm. Gemaakt van edele metalen, met deksel.

Qua veiligheid zijn de Weber BBQ’s stabiel ze zijn voorzien van een hitteschild en handvat. Zo ontwikkelde het merk ook het One touch systeem, je kunt dan het as uit de BBQ verwijderen zonder met je handen aan te hoeven raken.

Qua duurzaamheid zit het bij de Weber BBQ’s ook goed, Weber biedt 5 tot 10 jaar garantie. De baktemperatuur is maarlieft 870 graden, maar ook zijn ze bestand tegen weer en wind. Zo kan die ook in de winter buiten blijven staan.

Weber biedt ook diverse Weber BBQ accessoires zoals Weber grillroosters, bakplaten, houtskool, gasdrukregelaars, wokpannen, barbecuesspatels, tange, pannen, thermometers, houtsnippers, borstels, hoezen en kookboeken. Ideaal voor thuis of onderweg, om je Weber BBQ te onderhouden of te gebruiken. Zo maakt Weber onderscheidt tussen de Weber Style accessoires en de basis accessoires.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.